Eau de toilette Dames

Eau de toilette

Een ander geurtype is eau de toilette voor vrouwen. Dit geurtype is wat minder sterk dan eau de parfum, maar toch goed te ruiken. Eau de toilettes voor vrouwen worden dan ook vooral in het dagelijks leven gebruikt door vrouwen die daadwerkelijk elke dag parfum op doen. De meeste eau de parfums komen dan ook in een lichtere versie die geschikt is voor elke dag.

Waarom een eau de toilette voor vrouwen kiezen?

Als u van parfum houdt maar niet per se elke dag een heftigere geur op wilt doen, dan is een eau de toilette voor vrouwen ideaal. De geurbestanddelen liggen wat lager dan bij een eau de parfum, waardoor de geur niet overheerst. Grote merken zullen vaak van een type geur een eau de parfum en een eau de toilette voor vrouwen beschikbaar hebben. Dit is omdat de ene vrouw in een bepaalde geur liever een lichtere variant heeft dan de andere vrouw. Ook met deze lichtere varianten hebben vele dames een signature geur die ze herkenbaar maakt omdat deze elke dag gebruikt wordt.

De alledaagse top onder vrouwen

Er zijn een aantal eau de toilettes voor vrouwen die ontzettend populair zijn voor dagelijks gebruik. Hieronder hebben we ze op een rij gezet voor u, wellicht als inspiratie.

 • Lancôme – La Vie Est Belle L'éclat

  Dit parfum is net wat anders dan de eau de parfum die eerder is genoemd. Het is een heerlijke lichte geur met bergamot, grapefruit en mandarijn als topnoten en ambroxan, iris en patchouli als basisnoten.

 • Chanel – Coco Mademoiselle

  De heftige en de lichte versie van deze geur zijn echte favorieten. Heerlijk vrouwelijk, bloemig en fris is dit parfum dankzij noten als rozen, jasmijn, sinaasappel, patchouli, vetiver en bergamot.

 • Marc Jacobs – Decadence

  Deze geur is een prachtig mengsel van zoet en bloemig. Topnoten zijn nashipeer, zwarte bes en klimop die heerlijk zoet zijn. De basisnoten zijn wat dieper, namelijk witte amber, kasjmierhout en framboosgloss. De hartnoten zijn vooral bloemig: magnolia, jasmijn en roze lelietjes-van-dalen.

 • Giorgio Armani – Armani SI

  Dit is een typische geur voor de moderne drukke vrouw. Heerlijke diepe basisnoten van musk, amberhout, vanille en patchouli gecombineerd met zoete en frisse topnoten van peer, cassis, mandarijn en bergamot maken een prachtig parfum.

 • Dior – Miss Dior

  Veel jongere dames zullen deze geur heerlijk vinden. Het is een frisse maar zoete geur die een jong gevoel geeft. Dit dankzij een heerlijke combinatie van noten: bloedsinaasappel, patchouli en rozen.

Terug naar overzicht

Top aanbieders

1 Ici Paris
2 Parfumado
3 Parfum Postorder
4 Bonodora
5 Drogist.nl
© Parfum supply 2022 / Partners / Privacy & Disclaimer / Sitemap